Informasjon om Maritex Gávpi

Samene bor spredt over hele Norge, Sverige, Finland og Russland. I duodji (samisk husflid) brukes mange produkter som er svært vanskelig å få tak i utenfor det samiske kjerneområdet, som f.eks. ullkleder og pyntebånd til kofter, skinnsmurning og barkepulver til skinnbereding, skinnåler og senetråd til skinnsøm. Til kofta brukes skinnsko (biekso) og til reindrift lasso - alt dette produkter som er vanskelige å finne.


Marit Sara Bongo etablerte i 1997 butikkutsalget Maritex i Kautokeino med en visjon om å øke tilgjengeligheten av disse produktene. I 2001 startet hun nettbutikk for å gi et bedre tilbud til sine kunder over hele Sápmi.
I 2005 overtok Inger Marit Bongo bedriften som ledd i generasjonsskifte.

Maritex Gávpi (gávpi betyr butikk på samisk) kan tilby materiell til søm - spesielt til samekofter og skinnsøm-, ferdige produkter som skinnsko/biekso, reindriftsutstyr, turutstyr og gaveprodukter.
Vareutvalget utvides stadig for å gi et bredere tilbud av produkter med basis i det samiske, med bl.a. musikk, plakater, materialpakker for både voksne og barn, samiske flaggprodukter m.m. Med dette er også tilbudet blitt bedre til alle som har lyst til å få et innblikk i samisk kultur og duodji gjennom egen erfaring.

Vi legger vekt på kvalitet, og bruker anerkjente leverandører som f.eks. Knivsmed Strømeng i Karasjok og skinnfirma Kero i Sattajärvi i Sverige.

Ordinære åpningstider:

Mandag: Stengt

Tirsdag - fredag: 11.00 - 16.30

Lørdager: 11.00 - 14.00

Åpningstider julen 2020:

Lør 19/12: kl 11-15.00
Man 21/12- ons 23/12: kl 11-16.30 

VELKOMMEN TIL BUTIKKUTSALGET VÅRT PÅ BOARONJÁRGA 13 I KAUTOKEINO !